Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czwartkowy Poranny: Objadamy się słodkościami. Jak nie przytyć

(ab)
Są w lukrze, pudrze, czekoladzie, z marmoladą, a nawet z adwokatem - pokazuje Jolanta Tarazewicz z cukierni Kryszeń w Białymstoku.
Są w lukrze, pudrze, czekoladzie, z marmoladą, a nawet z adwokatem - pokazuje Jolanta Tarazewicz z cukierni Kryszeń w Białymstoku. Andrzej Zgiet
W czwartek jemy pączki do woli. Tak nakazuje tradycja. Mamy bowiem Tłusty Czwartek, znany także jako zapusty. To już ostatnie dni karnawału.

Pączków czy faworków zjemy w czwartek o wiele więcej, niż zazwyczaj, dlatego cukiernicy mają dwa pracowite dni.

Jak nie przytyć w Tłusty Czwartek. Podpowiadamy w czwartkowym papierowym wydaniu Kuriera Porannego.

A oto co jeszcze polecamy w czwartkowym wydaniu.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny