5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z...
fot. Tomasz Hołod / Polska Press

Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z zamrażaniem!
Czy robić zapas – zwłaszcza, że masło bywa często w promocjach? Można, ale nie dłużej niż wynosi termin przydatności. A mrożenie? Pamiętajmy, że nie każde masło nadaje się do zamrożenia – te najtańsze kostki są wyprodukowane z brył, które już były mrożone (dlatego m.in. tak kiepsko się rozsmarowuje), a kolejne mrożenie produktów spożywczych jest z reguły zakazane (grozi zatruciami pokarmowymi) a co najmniej niezalecane.
Owszem, jeśli mamy pewność, że masło jest w 100 proc. świeże i nie było mrożone, spokojnie można je „zdeponować” w zamrażarce nawet na długie miesiące.

Zobacz również

Burzliwy koniec sezonu. Jedenastka 34. kolejki Ekstraklasy

Burzliwy koniec sezonu. Jedenastka 34. kolejki Ekstraklasy

Pierwsza taka tablica w kraju. W Hodyszewie oddano cześć rodzinom żołnierzy wyklętych

Pierwsza taka tablica w kraju. W Hodyszewie oddano cześć rodzinom żołnierzy wyklętych

Polecamy

Polacy poznali rywali w MŚ elity. Nasi hokeiści zagrają w Ostrawie z Kanadą

Polacy poznali rywali w MŚ elity. Nasi hokeiści zagrają w Ostrawie z Kanadą

Magda Gessler zdradza, jak zrzuciła 13 kilogramów. Jej sposoby są bardzo proste

Magda Gessler zdradza, jak zrzuciła 13 kilogramów. Jej sposoby są bardzo proste

Aryna Sabalenka po meczu z Marą Kostiuk: Nikt normalny nie popiera wojny

Aryna Sabalenka po meczu z Marą Kostiuk: Nikt normalny nie popiera wojny

Dodaj ogłoszenie