Bistro Rumcajs. Tu w domowej atmosferze zjesz obiad jak u mamy

Redakcja
Duet Kuchnia Domowa "Bistro Rumcajs" mieści się przy ul. Słonimskiej 2 w Białymstoku.
Duet Kuchnia Domowa "Bistro Rumcajs" mieści się przy ul. Słonimskiej 2 w Białymstoku.
Szybkie śniadania, rodzinne obiady, wieczorne spotkania ze znajomymi albo zamknięte kameralne imprezy.

Przestronne, jasne, przytulne wnętrze - surowa cegła na ścianach, a do tego drewniane stoliki i krzesła, miejsce, gdzie mogą pobawić się dzieci i wpadająca w ucha, ale nie natarczywa muzyka. W Bistro Rumcajs poczujesz się jak w maminej albo babcinej kuchni, a do tego zjesz prawdziwe domowe posiłki.

W dzisiejszej ofercie na sweetdeal.pl/bialystok 6 zł zamiast 12 zł za zestaw 3 placków kalafiorowo-szpinakowych z sosem czosnkowym w nowo otwartym Bistro Rumcajs

Wszystko przygotowywane jest tu ze świeżych, naturalnych produktów. Na bieżąco, ale mimo to na posiłek nie trzeba długo czekać. To miejsce, gdzie wszyscy są mile widziani: zapracowani, którzy chcą zjeść ciepły posiłek w przerwie na lunch, całe rodziny z dziećmi, ci, którzy potrzebują chwili na zebranie myśli i miejsca, gdzie mogą popracować z komputerem (w Bistro Rumcajs działa bezpłatne wi-fi) oraz grupki znajomych, którzy chcą przy wieczornym piwie odpocząć i porozmawiać.

Bistro Rumcajs można odwiedzać już od rana. Od godz. 9 do 12 serwowane są tu przepyszne polskie śniadania. Potem czas na obiady. Codziennie dwa zestawy do wyboru. Można tu zjeść gołąbki, mielone, schabowe, flaczki, zupę ogórkową czy pomidorową, żeberka, kurczaka z grilla. Do tego świeże surówki - palce lizać! Do każdego zestawu - woda mineralna z plasterkiem cytryny lub prawdziwy domowy kompot. Na deser - ciasta, lody lub mleczny koktajl.

Po godzinie 17 można zamawiać dania z karty. Specjalnością szefowej kuchni jest pieczona golonka. Podobno nikt inny nie umie jej przyrządzić, by była tak aromatyczna i smaczna. Szefowa kuchni szczyci się też smalczykiem. Też jest inny niż wszystkie, gdyż mnóstwo w nim dodatków: skwareczki, cebula, jabłuszko i... reszty składników tego specjału szefowa kuchni nie chce zdradzić i zaprasza do lokalu. Smalczyk podawany jest z chlebem, ogórkami kiszonymi i cebulką. W Bistro Rumcajs więcej jest takich regionalnych specjałów: na przykład solona słonina z cebulą i octem, pierogi, przepyszne placki kalafiorowo-szpinakowe. No i do tego piwo: jest tu go aż 20 rodzajów.

W Bistro Rumcajs można też zorganizować imprezę zamkniętą - na górnej sali, która na co dzień otwarta jest dla wszystkich klientów. Menu jest wtedy bardziej rozbudowane, układane na życzenie klienta.

Szef kuchni poleca

Placki kalafiorowo-szpinakowe

- kalafior
- paczka siekanego szpinaku - może być świeży albo mrożony
- 15 kg starkowanego sera żółtego
- olej
- sól
- pieprz
- jajko
- bułka tarta

Ugotować kalafior. Do wystudzonego kalafiora dodać posiekany szpinak, sól, pieprz, jajko, bułkę tartą i starkowany żółty ser. Tak przygotowaną masę formujemy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z sosem czosnkowym.

Wypromuj swój lokal!

Zapraszamy do umieszczenia swojej oferty na sweetdeal.pl/bialystok. Na Państwa pytania czeka Julian Jarewicz, specjalista ds. produktu SweetDeal (tel.: 500 324 550, e-mail: [email protected] )

Ćwiczenia WOT w pasie przygranicznym z Białorusią

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie