Przestronne, jasne, przytulne wnętrze - surowa cegła na ścianach, a do tego drewniane stoliki i krzesła, miejsce, gdzie mogą pobawić się dzieci i wpadająca w ucha, ale nie natarczywa muzyka. W Bistro Rumcajs poczujesz się jak w maminej albo babcinej kuchni, a do tego zjesz prawdziwe domowe posiłki.
Wszystko przygotowywane jest tu ze świeżych, naturalnych produktów. Na bieżąco, ale mimo to na posiłek nie trzeba długo czekać. To miejsce, gdzie wszyscy są mile widziani: zapracowani, którzy chcą zjeść ciepły posiłek w przerwie na lunch, całe rodziny z dziećmi, ci, którzy potrzebują chwili na zebranie myśli i miejsca, gdzie mogą popracować z komputerem (w Bistro Rumcajs działa bezpłatne wi-fi) oraz grupki znajomych, którzy chcą przy wieczornym piwie odpocząć i porozmawiać.
Bistro Rumcajs można odwiedzać już od rana. Od godz. 9 do 12 serwowane są tu przepyszne polskie śniadania. Potem czas na obiady. Codziennie dwa zestawy do wyboru. Można tu zjeść gołąbki, mielone, schabowe, flaczki, zupę ogórkową czy pomidorową, żeberka, kurczaka z grilla. Do tego świeże surówki - palce lizać! Do każdego zestawu - woda mineralna z plasterkiem cytryny lub prawdziwy domowy kompot. Na deser - ciasta, lody lub mleczny koktajl.
Po godzinie 17 można zamawiać dania z karty. Specjalnością szefowej kuchni jest pieczona golonka. Podobno nikt inny nie umie jej przyrządzić, by była tak aromatyczna i smaczna. Szefowa kuchni szczyci się też smalczykiem. Też jest inny niż wszystkie, gdyż mnóstwo w nim dodatków: skwareczki, cebula, jabłuszko i... reszty składników tego specjału szefowa kuchni nie chce zdradzić i zaprasza do lokalu. Smalczyk podawany jest z chlebem, ogórkami kiszonymi i cebulką. W Bistro Rumcajs więcej jest takich regionalnych specjałów: na przykład solona słonina z cebulą i octem, pierogi, przepyszne placki kalafiorowo-szpinakowe. No i do tego piwo: jest tu go aż 20 rodzajów.
W Bistro Rumcajs można też zorganizować imprezę zamkniętą - na górnej sali, która na co dzień otwarta jest dla wszystkich klientów. Menu jest wtedy bardziej rozbudowane, układane na życzenie klienta.
Szef kuchni poleca
Placki kalafiorowo-szpinakowe
- kalafior
- paczka siekanego szpinaku - może być świeży albo mrożony
- 15 kg starkowanego sera żółtego
- olej
- sól
- pieprz
- jajko
- bułka tarta
Ugotować kalafior. Do wystudzonego kalafiora dodać posiekany szpinak, sól, pieprz, jajko, bułkę tartą i starkowany żółty ser. Tak przygotowaną masę formujemy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z sosem czosnkowym.
Wypromuj swój lokal!
Zapraszamy do umieszczenia swojej oferty na sweetdeal.pl/bialystok. Na Państwa pytania czeka Julian Jarewicz, specjalista ds. produktu SweetDeal (tel.: 500 324 550, e-mail: [email protected] )
Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?