Które sale weselne są najbardziej rozchwytywane? Lepiej urządzić wesele w mieście, czy zabrać gości poza miasto? Wybrać hotel czy restaurację? Ile dań gorących kelnerzy powinni zaserwować podczas przyjęcia weselnego? Jakie trunki trafią w gusta gości?
To ważne pytania, które często zadają sobie nowożeńcy. Ba! Datę ślubu często uzależnia się od wolnego terminu w wymarzonej sali weselne. Chcemy, aby miejsce, do którego zaprosimy naszych gości po tym, jak z naszych ust padnie to sakramentalne TAK, było wyjątkowe. Czy musimy czekać dwa lub trzy lata na termin? Czy da się zorganizować ślub w dwa miesiące?
Niezwykle elegancka, klimatyzowana i przestronna sala bankietowa czeka na przyszłych nowożeńców w Hotelu Traugutta 3 w Białymstoku. Została urządzona z materiałów najwyższej jakości. Wielkie wrażenie robi nie tylko oświetlenie, ale także drewniany, dębowy parkiet. Stylistyka utrzymana jest w stonowanych odcieniach szarości, bieli i beżu, co pozwala na różnorodny dobór dodatków - np. kwiatów czy świec - które dopełnią pomieszczenie. W sali na weselu może bawić się nawet 200 osób.
- Hotel Traugutta 3 jest nowym miejsce na mapie weselnych przyjęć. Zorganizowaliśmy już ponad 50 takich wesel, więc nasze doświadczenie dopiero jest budowane, aczkolwiek w duże mierze budowane jest na dużej satysfakcji gości - mówi Urszula Piotrowska, odpowiedzialna za organizację przyjęć weselnych w hotelu. - Stawiamy przede wszystkim na celebrację tego dnia. Wiemy, jak bardzo ważny jest to dzień dla naszej pary młodej. Aranżacja przyjęcia i obsługa oparta jest przede wszystkim na zapewnieniu komfortu i elegancji tego przyjęcia, aby para młoda czuła się wyjątkowo.
Urszula Piotrowska nie ukrywa, że Hotel Traugutta 3 stara się nie powielać schematów obecnych w organizacji wesel. Przykładowo, w tym hotelu na gości na początek czeka elegancka przystawka, zamiast serwowanego najpierw dania gorącego.
- Są rzeczy, z których nie chcielibyśmy rezygnować. Choćby stoły tematyczne. W każdym jest taka potrzeba, aby zaprezentować dania regionalne, szczególnie tym gościom, którzy nie są z Podlasia. Stoły tematyczne są klasykiem, nie mniej pojawiają się w nich lżejsze opcje, na przykład stół śródziemnomorski, stoły z degustacją ryb - mówi Urszula Piotrowska.
Specjalnością kuchni Hotelu Traugutta 3 jest dziczyzna. - Te smaki nasi goście chwalą, a nasz szef kuchni jest w tym temacie ekspertem - uśmiecha się organizatorka wesel.
Ten hotel, a także inne sale wesele zaprezentują się już 8 września na Wielkich Targach Ślubnych, które zorganizujemy w Operze i Filharmonii Podlaskiej przy ulicy Odeskiej 1 w Białymstoku. To nie wszystko. Na targach przyszli nowożeńcy będą mogli zapoznać się z aktualnymi trendami w modzie ślubnej, nie zabraknie też wedding planerów, fotografów, DJ-ów. W sumie ofertę przedstawi kilkudziesięciu wystawców.
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?