Białystok tworzy szlak kulinarny. Jak przygotować pierogi i śledzie.

(ak)
to była świetna zabawa
to była świetna zabawa Fot. Wojciech Wojtkielewicz
Szlak kulinarny w Białymstoku. Jak przygotować pierogi i śledzie uczyli się uczestnicy warsztatów kuchni regionalnej.

- To przede wszystkim świetna zabawa, przy takich okazjach możemy podzielić się naszymi kulinarnymi tajemnicami i miło spędzić czas - nie ma wątpliwości Bogusława Bilewicz, jedna z uczestniczek warsztatów, która w sobotę w restauracji Paleta Smaków lepiła pierogi.

Na drugiej odsłonie szlaku kulinarnego w restauracji Arsenał główną atrakcją były śledzie, w Folwarku Nadawki w Wasilkowie słodkie ciasteczek ze skwarek. Podczas weekendu smakosze kuchni regionalnej mieli prawdziwą ucztę. Były degustacje, pokazy gotowania i dania w promocyjnych cenach.

Czytaj e-wydanie »

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie