Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Białystok tworzy szlak kulinarny. Jak przygotować pierogi i śledzie.

(ak)
to była świetna zabawa
to była świetna zabawa Fot. Wojciech Wojtkielewicz
Szlak kulinarny w Białymstoku. Jak przygotować pierogi i śledzie uczyli się uczestnicy warsztatów kuchni regionalnej.

- To przede wszystkim świetna zabawa, przy takich okazjach możemy podzielić się naszymi kulinarnymi tajemnicami i miło spędzić czas - nie ma wątpliwości Bogusława Bilewicz, jedna z uczestniczek warsztatów, która w sobotę w restauracji Paleta Smaków lepiła pierogi.

Na drugiej odsłonie szlaku kulinarnego w restauracji Arsenał główną atrakcją były śledzie, w Folwarku Nadawki w Wasilkowie słodkie ciasteczek ze skwarek. Podczas weekendu smakosze kuchni regionalnej mieli prawdziwą ucztę. Były degustacje, pokazy gotowania i dania w promocyjnych cenach.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny