Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Białystok. Rekin na Skłodowskiej-Curie

(peż)
Trzy miesiące temu istniejąca już od 20 lat białostocka firma „Rekin” uruchomiła w Grajewie potężny i nowoczesny zakład.

Już działa w nim wędzarnia, a za chwilę ruszy także smażalnia i obróbka ryby świeżej. Flagowe produkty tej nowej wędzarni – filety z makreli wędzonej na gorąco – trafiły właśnie do otwartego dziś sklepu delikatesowego „Rekina” przy ulicy Skłodowskiej Curie w Białymstoku.

Czeka tu na klientów bardzo szeroka gama ryb świeżych i przetworzonych. W tym wspomniane wcześniej filety czyste (porcja 220 g za ok. 6 zł), albo w posypce ostrej lub łagodnej, sałatki rybne, ryby faszerowane, krewetki.

Ciekawostką są np. mrożone filety z flądry nadziewane krewetkami, najsmaczniejsze po odgrzaniu w piekarniku (250 g za ok. 5 zł w promocji). Jutro ma się pojawić  w ofercie jesiotr (poniżej 40 zł za kilo). Jest też ciekawa propozycja dla miłośników śledzi w innej wersji niż zazwyczaj są dostępne w Polsce. „Rekin” sprzedaje bowiem śledzie z Litwy, gdzie są one inaczej przerabiane niż u nas – zazwyczaj na bazie ryby solonej a nie kwaszonej.

Delikatesy rybne są drugim sklepem firmowym „Rekina” w Białymstoku (pierwszy, ale mniejszy znajduje się przy ul. Warszawskiej).
W ciągu najbliższych dni można tu skorzystać z licznych promocji i degustacji.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny