A oto przepis na arbuzadę, którego autorką jest Magdalena Juszczak-Włodarczyk
Składniki :
* 3/4 dużego arbuza
* 3 pomarańcze
* 2 cytryny
* 300 ml tonicu
Przygotowanie Arbuza należy wypestkować, pokroić na mniejsze części i zmiksować. Następnie wycisnąć sok z trzech soczystych pomarańczy, z dwóch cytryn i połączyć z arbuzem. Na koniec dodajemy tonic, dokładnie mieszamy. Przed podaniem chłodzimy co najmniej dwie godziny w lodówce i ozdabiamy plasterkiem limonki.
Doskonale gasi pragnienie.
Do 19 sierpnia czekamy na Wasze przepisy. Naprawdę warto wziąć udział w naszym konkursie kulinarnym. Za jeden smaczny przepis, możecie wygrać nagrody ufundowane przez NoBo Bistro w Galerii Grafitt w Zielonej Górze. Osoba, która zajmie pierwsze miejsce otrzyma zaproszenie dla dwóch osób na kolację. Druga nagroda to zaproszenie dla dwóch osób na lunch. A trzecia - podwójne zaproszenie na burgera!
Co trzeba zrobić, aby wygrać?
Wystarczy przysłać do nas swój przepis (najlepiej ze zdjęciem) na smaczną i oryginalną zupę, burgera lub napój bezalkoholowy.
Piszcie na adres: [email protected], w treści e-maila koniecznie podajcie swoje imię, nazwisko, telefon kontaktowy oraz zgodę na publikację i oświadczenie o posiadaniu praw autorskich do zdjęcia konkursowego.
Regulamin konkursu na najlepszy przepis na burgera, zupę lub napój bezalkoholowy
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?