Białystok. Nowy lokal - "Warszawska 39".

Piotr Walczak [email protected] Fot. Andrzej Zgiet
Kuchnia europejska, regionalne przysmaki, to wszystko znajdziemy w menu nowego lokalu "Warszawska 39".
Kuchnia europejska, regionalne przysmaki, to wszystko znajdziemy w menu nowego lokalu "Warszawska 39".
Naszą specjalnością jest kuchnia europejska, choć dania w menu są uzupełnione również regionalnymi przysmakami: kumpiakiem czy serem korycińskim - mówi Marzena Rainko, która prowadzi lokal razem z siostrą.

- Na podlaskie specjały kładziemy duży nacisk - dodaje.

Restauracja oferuje miejsca dla 80 gości, proponuje rodzinne obiady niedzielne, można też tu zorganizować spotkania biznesowe czy rozmaite uroczystości.

W najbliższą sobotę będzie też muzyka na żywo, zagra zespół jazzowy. Oprócz restauracji znajduje się tu także pub, który jest oddzielnym pomieszczeniem, z mniejszymi niż w restauracji stolikami, gdzie można choćby obejrzeć mecz.

Zobacz także. Nowa Żubrówka! Palona, leżakowana w beczkach

Marzena Rainko zapewnia, że Warszawska 39 będzie miejscem tętniącym życiem. Planowane są na przykład kolacje tematyczne, połączone z degustacją win.

Wideo

Komentarze 5

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

P
Pol
Jak widać nie byłeś jeszcze w dobrej restauracji :) Przede wszystkim obsługa to jacyś przypadkowi ludzie, bez rzetelnego, fachowego przeszkolenia oraz dyskrecji i wyczucia "smaku", ogólnie mówiąc ci kelnerzy nie nadają się do pracy w lokalu, który chce uchodzić za elegancki. Możliwe, ze w jakimś barze szybkiej obsługi zdali by egzamin. Właściciele powinni o tym pomyśleć, bo nie wróżę im zbyt długiego istnienia na rynku, proponuje im równiez odwiedzenie kilku eleganckich i dobrych restauracji, będa mogli podpatrzeć, jak powinna zachowywać się obsługa.
JEDZENIE - przede wszystkim mi podano zimna zupę
F
Flattus
Byłem dziś na Warszewskiej 39. Pysznie, sympatycznie i przyjemny wystrój. Fajna obsługa i ciekawe menu. Ceny odpowiednie do jakosci potraw. Polecam!
B
Bobik
Jedzenie takie sobie bez charakteru. Risotto rozgotowane - banalny błąd. Wystrój według mnie kiczowaty ale każdy ma swój gust. Obsługa bardzo miła. Jak poprawią jedzienie będzie OK. To miejsce chyba aspiruje do restauracji nie baru więc raczej nie powinni porównywac się z Podlasiakiem.
U
Uska
Byliśmy wczoraj. Jedzenie zróźnicowane od carpaccio, przez kaczke, tagliatelle i creme brule, a nawet piergi podlaskie. Jak to się mówi- najpierw je oko, a więc moje oko się nasyciło, potem podniebienie-  reasumując niebo w gębie! Jeśli chodzi o samą restauracje to składa się z 3 części, tak jakby 3 poziomy restauracji. Obsługa wita Nas od wejścia, służy pomocą, miła, uśmiechnięta, kompetentna, nie narzuca się. Na stołach świeże kwiaty. Co więcej- miła niespodzianka na początek (o której większość restauracji już odchodzi) w postaci tzw "starteru" lub "czekadełka" - jak kto woli.  Mam swoją drugą ulubioną restauracje w Białymstoku.
S
Sewka
Bardzo sympatycznie, elegancko i smacznie. Przemiły i urodziwy personel. Urocze miejsce.
Dodaj ogłoszenie