Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Białostocki Szlak Kulinarny: Warsztaty przyrządzania kiszki ziemniaczanej i białysów w weekend

(ab)
Białostocki Szlak Kulinarny ma na celu promowanie regionalnych dań
Białostocki Szlak Kulinarny ma na celu promowanie regionalnych dań fot. Jarosław Sołomacha
Miłośnicy regionalnej kuchni dziś i jutro mogą wziąć udział w zajęciach, na których nauczą się przyrządzać podlaskie przysmaki.

W sobotę w restauracji Pruszynka w godz. 11-13 odbędą się warsztaty przyrządzania kiszki ziemniaczanej.

A w niedzielę, w godz. 12-14 w Cafe Esperanto będzie można nauczyć się piec białysy, czyli drożdżowe bułeczki z cebulą.

Na zakończenie obu rodzajów zajęć odbędzie się wspólna degustacja.

Wszystkie warsztaty są bezpłatne. Odbywają się w ramach promowania białostockiego szlaku kulinarnego

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny