Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Białostocka manufaktura "u Lodziarzy" otwiera sezon i stawia na punkty mobilne [zdjęcia]

Andrzej Matys
Andrzej Matys
Lodziarnie sieci Wytwórni Lodów Polskich "u Lodziarzy" rozpoczynają sprzedaż. W tym roku pandemia nie pokrzyżowała planów właścicieli i sezon rusza bez większych przeszkód. Lokale działają w reżimie sanitarnym i oferują desery na wynos.

Sieć Wytwórni Lodów Polskich "u Lodziarzy" powiększyła się o kilkanaście nowych punktów. Obecnie działają one m.in. w Krakowie, Mielnie, Białymstoku, Łodzi, Pile, Piszu, Przeworsku, Sandomierzu, Szczecinie, Giżycku, Koszycach Wielkich, Piekoszowie, Ciechanowcu, Horodnianach, Zambrowie, Tychach czy Sarbinowie.

W sumie, w całym kraju funkcjonuje już ponad 100 lodziarni. Wśród nich, tej wiosny, oprócz lokali stacjonarnych i riksz, znajdziemy designerskie mobilne przyczepy z ogródkami dla klientów. Nowa oferta franczyzowa spotkała się z dużym zainteresowaniem przyszłych i obecnych partnerów sieci.

Czytaj również: Wytwórnia Lodów Prawdziwych - u Lodziarzy - rośnie w siłę

– Nasze mobilne przyczepy to koncept bardzo elastyczny, skrojony pod nowe czasy. Franczyzobiorca w każdej chwili może zmienić miejsce sprzedaży, jeśli to, w którym obecnie przebywa, straci swój potencjał albo znajdzie on nową, jeszcze lepszą lokalizację. Do tego dochodzi stosunkowo niska kwota wejścia, różne formy finansowania i wsparcia, a także stabilność branży w obliczu pandemii – tłumaczy Paulina Daniłowicz, manager rozwoju sieci.

Franczyzobiorcy, którzy zdecydowali się na prowadzenie "biznesu na kołach", docenili ponadto kompleksowy charakter konceptu. W zaledwie dwa tygodnie otrzymali w pełni wyposażone punkty, gotowe do prowadzenia działalności. Do swojej dyspozycji mieli również bazę 300 lokalizacji w całej Polsce.

– Zależało nam na tym, aby ograniczyć pracę partnerów do minimum. Dzięki wprowadzonym przez nas rozwiązaniom wystarczy kilkanaście dni, aby rozpocząć sprzedaż. Przewidujemy, że osoby zainteresowane prowadzeniem własnej lodziarni w tej atrakcyjnej formule będą się do nas zgłaszać przez cały sezon – mówi przedstawicielka firmy.

Czytaj również: Lody o smaku chleba ze śmietaną i cukrem? Kreatorzy smaku w Wytwórni Lodów Polskich już pracują nad recepturami na sezon

Jeśli chodzi o klientów Wytwórni Lodów Polskich "u Lodziarzy", to w tej wiosny czekać będzie na nich mnóstwo nowości. W ofercie obok znanych i lubianych klasyków, tradycyjnie pojawią się też nowe smaki. Osoby, które ściągną aplikację Lodziarzy, mogą też liczyć na wiele atrakcyjnych promocji.

Największa w Polsce sieć franczyzowa „u Lodziarzy” Wytwórnia Lodów Polskich działa od sześciu lat. Pierwsza lodziarnia powstała w Białymstoku. Dodajmy, że w białostockiej manufakturze, każdego dnia wytwarzanych jest w około tysiąc litrów lodów, które trafiają do kilkudziesięciu podlaskich lodziarni sieci.

Jak zejdzie już śnieg, ulicami Białegostoku (choć nie tylko) ruszą lody. Lody w bańkach. A te bańki w rikszach handlowych specjalnie zaprojektowanych przez Adama Zdanowicza dla sieci U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich. Adam Zdanowicz jest właścicielem firmy Mad Bicycles i projektantem rowerów customowych. Więcej przeczytasz w artykule: Najpiękniejsza na świecie riksza handlowa. Będzie wozić lody w bańkach

Riksza do sprzedaży lodów. Zaprojektowana przez Adama Zdanow...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny