Białostocka manufaktura "u Lodziarzy" otwiera sezon i stawia na punkty mobilne [zdjęcia]

Andrzej Matys
Andrzej Matys
Lodziarnie sieci Wytwórni Lodów Polskich "u Lodziarzy" rozpoczynają sprzedaż. W tym roku pandemia nie pokrzyżowała planów właścicieli i sezon rusza bez większych przeszkód. Lokale działają w reżimie sanitarnym i oferują desery na wynos.

Sieć Wytwórni Lodów Polskich "u Lodziarzy" powiększyła się o kilkanaście nowych punktów. Obecnie działają one m.in. w Krakowie, Mielnie, Białymstoku, Łodzi, Pile, Piszu, Przeworsku, Sandomierzu, Szczecinie, Giżycku, Koszycach Wielkich, Piekoszowie, Ciechanowcu, Horodnianach, Zambrowie, Tychach czy Sarbinowie.

W sumie, w całym kraju funkcjonuje już ponad 100 lodziarni. Wśród nich, tej wiosny, oprócz lokali stacjonarnych i riksz, znajdziemy designerskie mobilne przyczepy z ogródkami dla klientów. Nowa oferta franczyzowa spotkała się z dużym zainteresowaniem przyszłych i obecnych partnerów sieci.

Czytaj również: Wytwórnia Lodów Prawdziwych - u Lodziarzy - rośnie w siłę

– Nasze mobilne przyczepy to koncept bardzo elastyczny, skrojony pod nowe czasy. Franczyzobiorca w każdej chwili może zmienić miejsce sprzedaży, jeśli to, w którym obecnie przebywa, straci swój potencjał albo znajdzie on nową, jeszcze lepszą lokalizację. Do tego dochodzi stosunkowo niska kwota wejścia, różne formy finansowania i wsparcia, a także stabilność branży w obliczu pandemii – tłumaczy Paulina Daniłowicz, manager rozwoju sieci.

Franczyzobiorcy, którzy zdecydowali się na prowadzenie "biznesu na kołach", docenili ponadto kompleksowy charakter konceptu. W zaledwie dwa tygodnie otrzymali w pełni wyposażone punkty, gotowe do prowadzenia działalności. Do swojej dyspozycji mieli również bazę 300 lokalizacji w całej Polsce.

– Zależało nam na tym, aby ograniczyć pracę partnerów do minimum. Dzięki wprowadzonym przez nas rozwiązaniom wystarczy kilkanaście dni, aby rozpocząć sprzedaż. Przewidujemy, że osoby zainteresowane prowadzeniem własnej lodziarni w tej atrakcyjnej formule będą się do nas zgłaszać przez cały sezon – mówi przedstawicielka firmy.

Czytaj również: Lody o smaku chleba ze śmietaną i cukrem? Kreatorzy smaku w Wytwórni Lodów Polskich już pracują nad recepturami na sezon

Jeśli chodzi o klientów Wytwórni Lodów Polskich "u Lodziarzy", to w tej wiosny czekać będzie na nich mnóstwo nowości. W ofercie obok znanych i lubianych klasyków, tradycyjnie pojawią się też nowe smaki. Osoby, które ściągną aplikację Lodziarzy, mogą też liczyć na wiele atrakcyjnych promocji.

Największa w Polsce sieć franczyzowa „u Lodziarzy” Wytwórnia Lodów Polskich działa od sześciu lat. Pierwsza lodziarnia powstała w Białymstoku. Dodajmy, że w białostockiej manufakturze, każdego dnia wytwarzanych jest w około tysiąc litrów lodów, które trafiają do kilkudziesięciu podlaskich lodziarni sieci.

Riksza do sprzedaży lodów. Zaprojektowana przez Adama Zdanow...

W czerwcu zapłaciliśmy w sklepach mniej niż w maju

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie