Bella Vita - to już nie tylko desery lodowe, także prawdziwa kuchnia włoska

(peż)
Bella Vita od czerwca 2010 roku przyciągała na Rynku Kościuszki smakoszy słodkich deserów, kaw, ciast i lodów
To był dobry pomysł - mówi Mateusz Siemieńczuk z białostockiej Bella Vity o wprowadzeniu kuchni włoskiej do menu znanej w Białymstoku lodziarni.

Klienci chwalą nasze potrawy, które nie tylko są robione według oryginalnych włoskich receptur i pod okiem zaprzyjaźnionego z nami kucharza Włocha - dodaje pan Mateusz. - ale powstają w oparciu o sprowadzane z Italii skladniki. Makę, oliwę, karczochy, mięso, wędliny, sery itd.  - wszystko sprowadzamy. Dzięki temu nasze potrawy mają wspaniały śródziemnomorski smak i aromat. Chcemy dać klientom naprawdę ciekawą propozycje kulinarną, która uzupełni naszą ofertę. Bo nie da się ukryć, że u nas zwyczajpowo sezon na ciasta, kawy  i desery lodowe rozkręca się od kwietnia i trwa w pełni do września. 

Posmakować włoskiej kuchni można na piętrze w Bella Vicie, gdzie poza menu zmienił się też wystrój wnętrza. Na razie składając zamówienie goście sięgają jeszcze po menu z napisem "testowe". Są w nim pasty, pizze, smakowite zupy, przekąski (widoczne wraz z cenami na załączonych zdjęciach).

- Menu jest testowe, bo będziemy jeszcze zmieniać - wyjaśnia Mateusz Siemieńczuk. - Cały czas wsłuchujemy się w opinie klientów. Rozpoznajemy ich gusta i będziemy uwzględniać te uwagi w naszej karcie. W przyszłym tygodniu popracujemy znowu nad nią z naszym włoskim kucharzem. 

 

Uwaga: makarony i pizze są także bezglutenowe. 

 

Wideo

Komentarze 10

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

a
agaton

Faktycznie, ciemno na tych fotach, ale najlepiej póść i sprawdzić samemu. W końcu chodziło tu raczej o informacje, że menu jest inne niz lody, bo mało kto o tym wie. No i goście restauracji mogli nie zyczyc sobie tu wystepować.
A jak komuś zalezy na zdjęciach folderowych, to przecież na własnej stronie firmy mozna je pewnie zobaczyć. czy nie?

T
Tomorrow

Jestem z Białegostoku,ale od lat  mieszkam z granicą. Z ciekawością obejrzałam zdjęcia i przeczytałam artykuł,bowiem w okolicach maja mam zamiar  odwiedzić Polskę.Niestety zdjęcia nie zachęcają do wizyty w tym lokalu, odniosłam wrażenie duchoty,jest ciemno,meble jakieś przypadkowe,ta wytłaczana ,ceratowa ściana wręcz odpycha,niewiele wiadomości o menu,taka bylejakość emanuje z tej "reklamy".Muszę zapytać przyjaciół czy warto tam zjeść.
Z drugiej strony, włoskich restauracji jest w Polsce bez liku,to pójście po najmniejszej linii oporu,a może warto  podjąć wyzwanie zrobić porządną ,przesmaczną  i jakże trudną kuchnię podlaską ( placki ziemnaczane,babka ziemniaczana ale taka prawdziwa domowa ). Wszędzie tylko makarony,pizza,kluski włoskie -to naprawdę nudne i pospolite.

Z
Znajomy

Nie idźcie tam do pracy wiem z pewnego źródła ze pracownicy w belli oczwiscie nie wszyscy majęświerzb więc nie polecam .

A
Aniaa

No , ale muszą za wynajem lokalu kupę szamalu zapłacić i nowego merola kupić , także myślą naiwnie , że ludzie zapłacą 30 zł. za garstkę makaronu z dodatkami

m
magik

Ja tez nie wiem skąd tyle marudzenia. Czy to, że ludzie myślą nad pomysłem na własny biznes to źle? na pewno pójdę spróbować tam czegoś włoskiego (kuchni podlaskiej w mieście też przecież jest dostatek, placki prawie wszędzie), bo desery mają genialne, to i makaron czy zupa pewnie są warte ceny. To, że kuchnia włoska, to logiczne - kołduny mają serwować pod taką nazwą - Bella Vita?? A wnętrze, jak wnętrze - może nie jakaś rewelka, ale czego mu brak?
Nas to chyba najbardziej pasie, jak komuś coś nie wychodzi. Gdyby się tyło z zawiści, to Polacy na pewno mieliby z tego powodu nadwagę :)))))))))))

M
M-ka

byłam z ciekawości, raz i ten jeden raz wystarczył.. nie polecam. z czystym sumieniem. desery ok, ale kuchnię odradzam. porcje małe, bez smaku, w pizzy składników jak na lekarstwo, makaron z boczkiem i jajkiem- ale bez boczku i jajka!!!, jedynie jakies tłuste skwarki... :((

ż
życzliwy

Niestety to nie wyjdzie ceny są za wysokie na białystok
 

B
Białostoczaninka

Jedzenie przepyszne i każdemu polecam wizytę w owym lokalu. Jak śmieszni są ci którzy potrafią wypisywać bzdury w internecie nie mając zielonego pojęcia. 5 zł zrobienie dania - może i tak, jeśli mówimy o składnikach z delikatesów... Makarony robione ręcznie z włoskiej mąki i składniki włoskie więc ludzie z "mózgiem" (raczej tu ich nie ma widząc komentarze) mogą się domyśleć, że jednak koszt jakiś się ponosi. Myślę jednak, że znajdą się tacy, którzy to docenią i wydadzą 10 zł więcej niż idądz do Da Grasso czy Savony.... Normalnie nie komentuje takich artykułów i nie wchodzę w dyskusje z internetowymi trollami, ale gorąco kibicuje Bella Vicie - jednego z moich ulubionych miejsc w Białymstoku.
PS: Zdjęcia są brzydkie i nie oddają klimatu lokalu, fotograf raczej nie umie robić zdjęć.

k
kolesiAK

JAK MENU TESTOWE TO NIECH DADZA CENY TESTOWE
sory ale placic 30zl za kawalek makaronu z dodatkami nie miesnymi...
koszt produkcji takiego dania to moze 5zł..
sory ale ja tego nie kupuje

q
quest

najlepsza pizza ever !!!!

Dodaj ogłoszenie