MKTG SR - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przechodzimy do dań, które mogą powalić nieprzygotowanego...
fot. davidgn, 123RF.com

37 najsmaczniejszych i najdziwniejszych potraw świata. Tych smaków nigdy nie zapomnicie. Czego trzeba spróbować, a czego raczej unikać?

Najdziwniejsze dania dla odważnych

Przechodzimy do dań, które mogą powalić nieprzygotowanego turystę. Oto najdziwniejsze potrawy i przysmaki świata.

Durian (na zdjęciu)– owoc wydzielający wyjątkowo ohydny zapach, jadany w Azji Południowo-Wschodniej. W Singapurze w miejscach publicznych można spotkać tabliczki z zakazem spożywania durianów.

Cuchnące tofu – sfermentowane kostki tofu, serwowane w Azji Południowo-Wschodniej.

Balut – kaczy embrion gnijący przez ok. 2 tygodnie, potem gotowany i wyjadany ze skorupki jaja. Lubiany na Filipinach i w Kambodży.

Ostrygi z Gór Skalistych – smażone bycze jądra.

Owcze mózgi – popularne niegdyś w Wielkiej Brytanii, ale porzucone po epidemii choroby wściekłych krów (BSE). Nadal jadane np. w Turcji, Chinach, Indiach.


Zobacz również

Tak się imprezowało w Klubie Planeta w Stalowej Woli - Rozwadowie [ZDJĘCIA, CZĘŚĆ 2]

Tak się imprezowało w Klubie Planeta w Stalowej Woli - Rozwadowie [ZDJĘCIA, CZĘŚĆ 2]

Sensacyjne odkrycie pod Tarnowem. Wykopali ząb trzonowy mamuta włochatego

Sensacyjne odkrycie pod Tarnowem. Wykopali ząb trzonowy mamuta włochatego

Polecamy

ORLEN wspiera rozwój startupów. Trwa nabór wniosków

ORLEN wspiera rozwój startupów. Trwa nabór wniosków

Jedz i chudnij. Poprawisz swój metabolizm i spalisz tłuszcz

HIT DNIA
Jedz i chudnij. Poprawisz swój metabolizm i spalisz tłuszcz

10 najlepszych doświadczeń podróżniczych. Zainspiruj swoją kolejną podróż

10 najlepszych doświadczeń podróżniczych. Zainspiruj swoją kolejną podróż